Verbouw en renovatie Waalstaete Arnhem


Project

Project details

Locatie

Arnhem

Opdrachtgever

Pleyade

Architect

Opzoom architecten Arnhem

Werkzaamheden

Bouwmanagement in ontwerp- en uitvoeringsfase.

Omschrijving

Woonzorgcentrum Waalstaete gelegen op de hoek van de Waalstraat en de IJssellaan te Arnhem wordt grotendeels gerenoveerd en verbouwd, waarbij de nadruk zal liggen op het vergroten van het wooncomfort van de bewoners.

Het gebouw kenmerkt zich door het grote atrium, centraal gelegen in het gebouw voorzien van een grote glazen lichtstraat. Een atrium van een dergelijk formaat zorgt voor een prachtige ruimtelijke werking maar gaat ook ten kosten van comfort. Zo is blijkt het beheersen van het klimaat lastig en zorgt de openheid voor ongewenste prikkels tussen de ontmoetingsplaats op de begane grond en de afdelingen op de verdieping. Samen met architect Opzoom is er gezocht naar een oplossing voor deze problemen zonder de ruimtelijke werking van het atrium te verliezen.

Op verschillende plekken binnen het gebouw zullen kleine verbouwingen plaatsvinden, er zullen een aantal nieuwe woningen worden gerealiseerd en zal er een duidelijke verbinding tussen het atrium en de tuin worden gerealiseerd.

Naar overzicht
Waar wij in geloven

Samenwerken? Bouwen is teamwork. Samenwerken, kennis delen, elkaar aanvullen en helder communiceren leidt tot het beste eindresultaat. Ten Brinke Bouwmanagement fungeert als de spil binnen het bouwproces. Wij leggen korte lijnen tussen de verschillende partijen en stellen een multidisiplinair team samen. Indien er specifieke bouwwensen zijn, werken wij samen met collegae en specialisten binnen ons netwerk.

Neem contact op